RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Україну завалять новими вакцинами від грипу: в МОЗ розповіли подробиці

Міністерство охорони здоров'я підготувались до епідемії грипу у розпал пандемії коронавірусної інфекції. Виробники вакцин проти грипу пообіцяли завезти величезну їх кількість, якої до цього не було в Україні.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Виробники вакцини проти грипу можуть завезти безпрецедентну кількість вакцини проти грипу на територію нашої держави. У нас ніколи такого не було. Але хай спочатку завезуть, бо можуть пообіцяти, а не завезти", - сказав він.

За словами Ляшка, національна технічна група експертів з імунопрофілактики в Україні рекомендує цього епідсезону вакцинуватися і проти грипу, і проти COVID-19.

Глава МОЗ також навів приклад боротьби з грипом під час пандемії коронавірусу в Австралії. Австралійські дослідники виявили, що грип циркулює спочатку у південній півкулі, потім у північній.

"То вони показали, що під час циркуляції коронавірусної хвороби грип був витіснений з циркуляції. І на це ряд факторів впливало, у тому числі і карантинні обмеження, які застосовуються проти крапельної, аерозольної групи, зокрема: дистанція, маски, дезінфекція і антисептична обробка рук", - уточнив міністр.

Ляшко запевнив, що все перелічене також впливає на стримування епідемії грипу.

Як раніше писав "Апостроф", Віктор Ляшко повідомив, що в Україні створили понад 900 мобільних бригад, які будуть контролювати дотримання протиепідемічного режиму під час рейдів. Крім бесід, при недотриманні масочного режиму і порушенні карантинних обмежень, на таких людей будуть складати адмінпротокол.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я