RU  UA

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Здоров'я

Інноваційні COVID-ліки зі США: коли з'являться в регіонах України

Регіонами України почали розвозити ліки від коронавірусної інфекції Бамланівімаб і Етесевімаб. Препарати зроблені в США і були передані нашій країні в якості гуманітарної допомоги.

"Диво-ліки" від ковіду: чи допоможе українцям гуманітарна допомога зі США

Про це в Facebook написав перший заступник міністра охорони здоров'я Олександр Комаріда.

"Бамланівімаб і Етесевімаб лікують коронавірус завдяки моноклональним антитілам. Загалом антитіла - це молекули в нашому організмі, які борються з вірусами і бактеріями ... Моноклональні антитіла - це білки, розроблені в лабораторії з однієї клітини, які імітують здатність імунної системи боротися з інфекцією COVID-19", - йдеться в повідомленні.

Принцип дії моноклональних антитіл в тому, що вони зливаються зі спайковим білком коронавірусу і блокують його прикріплення до клітин організму.

Препарати з моноклональними антитілами можна призначати тим пацієнтам з Covid-19, які не потребують кисню, але належать до групи високого ризику тяжкого перебігу хвороби. Бамланівімаб і Етесевімаб мають з'явиться в усіх областях України вже до кінця цього тижня.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні за минулу добу, 28 вересня, зафіксовано 9 666 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я