RU  UA

Понеділок, 29 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

17 квітня

15 квітня

13 квітня

Всі новини

Як побороти осінню депресію: головні способи підтримати настрій

Вітамін D, фізична активність і спілкування з іншими людьми допоможе побороти осінню хандру.

Про це пише видання "The Guardian", зсилаючись на слова психологів.

Так, для початку необхідно зрозуміти, що ж змушує вас сумувати: погана погода, неправильне харчування, поганий режим сну, або все зазначене разом. Можливо, навіть доведеться звернутися до фахівця, якщо такий стан надто вас турбує.

Якщо ж симптомів депресії не виявлено, то поліпшити настрій можна і самостійно. У цьому допоможуть:

Світлотерапія

Через те, що природного світла в цей час року не вистачає, то доведеться вдатися до так званої світлотерапії - використовувати джерела штучного світла для поповнення нестачі сонячних променів.

"Було проведено чимало досліджень, які підтверджують, що свытлотерапія ефективна при сезонних видах депресії", - говорить психолог Керрі Маклауд.

Вітамін D

Вітамін D наш організм отримує під прямими сонячними променями, яких восени і взимку не знайти. Заповнити дефіцит допоможе прийом вітамінів, однак перед цим слід здати аналізи, щоб переконатися, що зазначеного вітаміну дійсно не вистачає в організмі.

Фізична активність

Під час тренувань і навіть простих прогулянок на свіжому повітрі ви збагачуєте організм киснем. Це має позитивний вплив на загальне самопочуття і настрій.

Спілкування

Відсутність соціальної взаємодії негативно впливає на психіку. Тому чергового похмурого дня замість того, щоб сидіти вдома, краще зустріньтеся з друзями. Це точно буде набагато корисніше для вашого настрою.

Споглядання природи

"Ми знаємо, що природа робить нас щасливішими, але дуже часто про це забуваємо", - говорить психолог Роб Стоунмен.

Якщо раптом бачите, що на вулиці нарешті світить сонце, то не втрачайте можливість прогулятися на природі.

Раніше ми також писали про перші ознаки депресії.


Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я