RU  UA

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Здоров'я

Новини

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Відрізають собі шляхи: чим ризикують люди з підробленим COVID-сертифікатом

Люди з липовими COVID-сертифікатом не зможуть вакцинуватися в Україні.

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV розповів лікар-імунолог Борис Донський.

"Ситуація насправді сумна. Ми не знаємо глибини цієї печалі, але скоро дізнаємося, коли в лікарнях буде повно людей з сертифікатами. На жаль, ми потім навіть не зможемо запитати. Так само вони, коли схаменуться і захочуть робити щеплення, а на них в базі вже буде оформлений сертифікат. Їм ніхто не матиме права зробити ті щеплення", - говорить лікар.

І додає: "Коли вони одумаються, жоден лікар не зробить їм щеплення, тому що вже є сертифікат, вони дві дози отримали".

Підробка сертифікатів вплине на статистику захворюваності і стане козирем у рукаві антиваксерів.

"Соціальна і індивідуальна ціна дійсно може бути фатальною і неприйнятною. По-перше, це буде дуже неприємна надалі статистика, коли люди з такими липовими сертифікатами будуть потрапляти в реанімацію і, на жаль, вмирати. Це буде для антівакцинаторов колосальним плюсом. Мовляв, бачите, у нього є сертифікат, він зробив щеплення і помер. Це жахливо. Це підробка документів і кримінальна стаття", - підкреслив експерт.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Українці, як стародавні християни, які не підкоряться вакцинації - імунолог Борис Донський.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я