RU  UA

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Здоров'я

Україну можуть перевести в жовту зону карантину: нас чекають нові заборони

У понеділок, 20 вересня, Кабінет міністрів прийняв рішення про продовження адаптивного карантину і режиму надзвичайної ситуації до 31 грудня 2021 року. Завтра точно буде відомо, з якої дати по всій території країни встановлюють жовтий рівень епіднебезпеки.

"Апостроф" нагадує, які нас чекають заборони в разі переведення в жовту зону карантину.

Забороняється:

  • Заборонене відвідування шкіл, вишів та інших навчальних закладів, якщо менш як 80% їхніх працівників мають жовті або зелені COVID-сертифікати або можуть підтвердити негативний результат ПЛР-тесту, зробленого не більше 72 годин тому, чи одужання від коронавірусу. В такому випадку навчальний заклад має перейти на дистанційне навчання.
  • Заборонено проводити масові заходи за участю більше однієї людини на 4 кв. м площі будівлі або території.
  • Заборонено заповнювати кінозали і зали в інших установах культури більше, ніж на 50% місць.
  • Спортзали та фітнес-центри повинні бути заповнені з розрахунку не більше однієї людини на 10 квадратних метрів.
  • У басейнах має бути не більше, ніж чотири людини на одній доріжці для індивідуальних занять або шість людей для груп;

Якщо у всіх учасників (відвідувачів) і не менше 80% організаторів масових заходів, співробітників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів і басейнів є жовтий або зелений COVID-сертифікат, обмеження жовтої зони до них застосовувати не будуть.

  • У закладах громадського харчування відвідувачі повинні бути розміщені на відстані не менше 1,5 метра між сусідніми столиками й не більше чотирьох людей за одним столиком без урахування дітей віком до 18 років. Час роботи закладів громадського харчування при цьому не обмежується.
  • У навчальних закладах заборонено проводити масові заходи (вистави, свята, концерти), в яких беруть участь учні більше, ніж з однієї групи або класу. Також заборонена присутність на таких заходах глядачів.
  • Водії транспорту у жовтій зоні карантину повинні будуть мати щонайменше жовтий COVID-сертифікат. Пасажири повинні дотримуватися маскового режиму. Крім того, можна перевозити не більше пасажирів, ніж кількість місць для сидіння у транспортному засобі, вказана в його технічній характеристиці та реєстраційних документах.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Віктор Ляшко заявив, що єдина можливість уникнути "червоної" зони карантину для України - масова вакцинація.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я