RU  UA

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Здоров'я

ВООЗ дала прогноз по коронавірусу в Україні і назвала наше основне завдання

У вересні кількість інфікування коронавірусом в Україні зростатиме. Уже зараз кількість позитивних тестів подвоїлася, також зросла кількість українців, які потрапляють до лікарень у важкому стані. Щоб запобігти поширенню COVID-19 в країні потрібно активізувати проведення вакцинації.

Про це розповів агентству "Інтерфакс-Україна" глава Бюро ВООЗ в Україні доктор Ярно Хабіхт.

Він зазначив, що щеплення проти коронавірусу отримали понад 10% українців. Цей рівень набагато нижчий, аніж в інших європейських країнах, де охоплення вакцинацією сягнуло понад 60%. Зараз в Україні отримали дві дози вакцини 5 млн осіб.

В європейських державах з високим рівнем доходів щеплено 58% населення, в країнах із середнім рівнем добробуту - близько 28% і в країнах з низьким рівнем доходів громадян - близько 8%. Держави з подібними українським показниками імунізували 8-10% населення.

За словами Ярно Хабіхта, Україні потрібно наздоганяти європейські країни, адже сьогодні в Європі отримали щеплення проти COVID-19 близько 410 млн осіб, що становить близько 55% загального населення континенту.

"Основне завдання зараз - забезпечити вакцинацію для всіх однією або двома дозами вакцини, а пізніше, через рік або два, якщо буде необхідність, можна буде говорити, можливо, про якусь додаткову вакцинацію", - додав представник ВООЗ.

Раніше ми писали, що в Україні дозволили комбінувати вакцини проти коронавірусу. Міністерство охорони здоров'я зробило відповідну заяву щодо препаратів Moderna і Pfizer.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я