RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

В Україні посилюють карантин: чи можна з кашлем і нежиттю ходити у дитсадок

В Україні з 20 вересня посилюють карантинні вимоги, викликані погіршенням ситуації з коронавірусом. Питання, чи будуть діти відвідувати школи і дитсадки, для батьків, як ніколи, стає актуальним. До того ж починається сезон ГРВІ.

Легкий кашель і нежить - не привід пропускати школу или дитсадок. Але все це в поєднанні з температурою свідчить про необхідність не тільки залишити дитину вдома, а й звернутися до лікаря. Про це в своєму Telegram-каналі повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

У відомстві нагадують, що вакцинація не є 100% гарантією захисту від усіх можливих захворювань. Вона лише значно полегшує перебіг хвороби і запобігає ускладненням.

"Якщо дитина вакцинована згідно з календарем профілактичних щеплень і навіть має додаткові щеплення, вона все одно може заразитися вірусами, які викликають нежить, біль у горлі, кашель, блювоту і діарею", - акцентують увагу в МОЗ

Там також інформують про те, що залишкові невеликі кашель та нежить не є протипоказанням для відвідування дошкільних і шкільних закладів.

"Втім, якщо ці симптоми супроводжуються високою температурою, або з'явилися в розпал сезону ГРВІ, краще залишитися вдома. Враховуйте також на пандемію COVID-19", - наполягають в МОЗ.

У МОЗ радять не дозволяти дитині йти до школи або дитсадка, якщо у неї є такі симптоми:

  • висока температура;
  • безперервний кашель;
  • млявість і загальна слабкість;
  • втрата або зміна нюху або смаку.

При такій симптоматиці МОЗ рекомендує залишати дитину вдома і звертатися по медичну допомогу до лікаря.

"Він і визначить, чи можна відвідувати школу та садочок. Щоб повернутися до навчання, дитина повинна бути активною, мати гарне самопочуття і температуру нижче 37,2 °С без прийому жарознижуючих препаратів", - інформують в МОЗ.

Там також нагадують, що перед сезоном ГРВІ дітям, а також співробітникам освітніх установ, було б не погано вакцинуватися від грипу. Це допоможе знизити ризик зараження або розвитку ускладнень.

Раніше "Апостроф" писав про те, що відповідно до нових правил карантину, 80% вакцинованих педагогів - це необхідна умова, щоб учні продовжували навчання в школах, а не йшли на дистанційку.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я