RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

Всі новини

Що зміниться в роботі шкіл з 20 вересня: пояснення для жовтої і червоної зон карантину

На урядовому порталі опублікували деякі зміни щодо карантинних обмежень в разі введення в тому чи іншому регіоні країни жовтого або червоного рівня санітарно-епідеміологічної безпеки. Переважно мова йде про організацію навчального процесу в школах, училищах та вишах.

Про це повідомили на сайті Міністерства освіти і науки України.

Жовтий рівень

Так, в разі введення "жовтого" рівня, учні та студенти зможуть відвідувати навчальні заклади в штатному режимі тільки в тому випадку, якщо 80% всіх педагогів і співробітників навчального закладу будуть щеплені. Це обов'язково має бути підтверджено наявністю у працівників так званих ковід-сертифікатів.

Такі сертифікати можуть підтверджувати:

  • вакцинацію від коронавірусу однією дозою дводозної вакцини (жовті сертифікати);
  • вакцинацію від коронавірусу повним курсом однодозної або дводозної вакцини (зелений сертифікат);
  • негативний результат ПЛР-тесту;
  • видужування особи від коронавірусної інфекції.

Червоний рівень

У разі "червоного" рівня відвідування навчальних закладів буде дозволятися тільки в тому випадку, якщо абсолютно всі педагоги і співробітники матимуть аналогічний документ.

Він повинен підтверджувати:

- вакцинацію від коронавірусу повним курсом однодозної або дводохної вакцини (зелений сертифікат)

- негативний результат ПЛР-тесту;

- видужування особи від коронавірусної інфекції.

При цьому у сертифікатів є певний термін придатності. Так, "жовті" сертифікати будуть діяти протягом 120 днів, а "зелені" - 365 днів. Сертифікат, що підтверджує негативний результат ПЛР-тесту, буде діяти всього 72 години. У разі одужання, термін дії такого сертифікату буде становити 180 днів.

COVID-сертифікати будуть мати кольорові позначки виключно в цифровому форматі. Друкувати їх на папері відповідного кольору не потрібно. Дія сертифікату має бути підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатку Порталу "Дія".

Раніше ми також повідомляли, що в Міністерстві охорони здоров'я розповіли, як запобігти поширенню коронавируса: є три сценарії.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я