RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

Всі новини

Чи чекати жорсткого локдауна в Україні: МОЗ назвало фактори впливу

Введення осіннього локдауна в Україні є можливим, його необхідність залежатиме від того, скільки людей пройде тестування та опиниться в лікарнях. Одним з важливих чинників є кількість вакцинованих.

Про це в ефірі програми "Всьо по бєспрєдєлу" на Апостроф TV розповів головний державний санітарний лікар України, заступник міністра охорони здоров'я Ігор Кузин.

На питання про необхідність карантину в Україні чиновник відповів ствердно і додав, що за рік боротьби з пандемією Україна виробила свій власний шлях запровадження карантину.

"Той карантин, до якого ми всі прийшли, називається "адаптивний карантин", тому що це набір досить чутливих показників. Вони дозволяють епідеміологам спрогнозувати, які регіони найближчим часом можуть бути переповнені з точки зору ліжок", - сказав Кузін.

Він нагадав, що зараз вся Україна знаходиться в зеленій зоні.

"Якщо ситуація погіршується, то ми переходимо на жовтий рівень, потім на помаранчевий, і найгірший сценарій - це червоний. Це так званий локдаун, коли закривається абсолютно все, включаючи транспортне сполучення", - зазначив головний санлікар.

Відповідаючи на питання про ймовірність введення локдауна в Україні, Ігор Кузин сказав:

"Цілком ймовірно, з огляду на досвід багатьох європейських країн, які зіткнулися з тим, що після реєстрації перших випадків майже вся територія країни була охоплена новим штамом коронавірусу протягом декількох місяців. Це рапортували держави, які мають відносно великі показники по охопленню вакцинами. Україна має не зовсім високі показники".

За його словами, введення жорсткого локдауна є можливим і буде залежати від кількості тестів, госпіталізацій і вакцинованих.

"Від усіх цих факторів залежатиме, наскільки швидко ми входитимемо в червону локдаунівську історію", - підкреслив чиновник.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Питання введення локдауна восени залежатиме від чотирьох показників - головний санлікар Ігор Кузин

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я