RU  UA

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Здоров'я

Буде ще заразніше та смертельніше: імунолог попередив про новий штам COVID-19 у 2022 році

У 2022 році у світі з'явиться нова вкрай небезпечна мутація коронавірусу, яка візьме все найгірше від уже наявних штамів.

Про це заявив імунолог Сай Редді з Вищої технічної школи Цюріха виданню Blick.

На його думку, поєднання існуючих на сьогодні варіантів SARS-CoV-2 може привести до нової більш серйозної фази пандемії. Редді пояснив, що індійський штам коронавірусу представляє вищу небезпеку, ніж попередні, тому його вже можна назвати COVID-21. При цьому варіанти "Бета" в Південній Африці та "Гамма" в Бразилії вже викликали мутації, які мають частковий захист від антитіл.

За прогнозом імунолога, на наступному етапі різні мутації створять комбінації одне з одним. Це призведе до того, що південноафриканський та бразильський штами стануть більш заразними, а "Дельта" навчиться обходити імунітет. Редді впевнений у неминучості такого процесу.

"COVID-22 може стати гірше, ніж те, що ми спостерігаємо зараз", - заявив імунолог.

Редді порівняв вірус і імунну систему з танцюристами, при цьому вірус реагує на рухи імунітету. Він припустив, що ця пара буде танцювати ще довго, "можливо, все наше життя".

Раніше ми писали, що молоді українці, які перехворіли на COVID-19 пів року тому, дотепер не можуть відновитися після хвороби.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я