RU  UA

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Здоров'я

Американські вчені знайшли ліки від COVID-19: купити можна без рецепта

Американські вчені виявили 17 препаратів, які здатні пригнічувати вірус COVID-19.

Про це повідомив портал PNAS.

В ході досліджень вчені з Мічиганського університету вивчили 1400 відомих препаратів, які схвалені до застосування і продажу на території Сполучених Штатів Америки. Результати показали, що 17 із них здатні пригнічувати SARS-CoV-2. При цьому один з препаратів показав найвищі результати. Цікаво, що це звичайна харчова добавка, що отримується з молока і знаходиться у вільному доступі без рецепту від лікаря.

Тестування проводилося за допомогою штучно вирощених людських клітин різних тканин, серед яких тканини легенів і лімфатичних вузлів. Ці клітини заразили коронавирусной інфекцією. Кожен тестовий зразок відрізнявся концентрацією вірусу. Потім в заражені штучні тканини вводили випробувані препарати. Вчені спостерігали за взаємодією препаратів з COVID-19, а також оцінювали його концентрацію через 24 і 48 годин.

Виявилося, що багатофункціональний білок лактоферин, що міститься в грудному і коров'ячому молоці, блокує SARS -CoV-2 вже на стадії зараження - він не дає Covid-19 прикріплятися до клітин.

Ці препарати вже давно випробувані і дозволені, тому на їх основі можна швидко створити ліки проти Covid-19 не витрачаючи час на першу фазу випробувань.

Раніше ми також повідомляли, що в Індії схвалили першу в світі ДНК-вакцину проти COVID-19: вводиться без застосування голки.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я