RU  UA

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Здоров'я

Україна закупила нові ліки від COVID-19: хто їх отримає

Україна закупила нову партію препарату тоцилізумаб для лікування коронавірусної інфекції. 2 784 флаконів розподілять по регіонах для допомоги тим, хто важко переносить COVID-19.

Про це повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров'я.

"Світова практика використання препарату і минулорічний досвід його участі в лікуванні українців дає підстави і надалі його застосовувати. Дослідження ще тривають, але зараз, якщо є можливість зберегти життя - ми будемо її використовувати", - зазначив заступник міністра охорони здоров'я Олександр Комаріда.

Він уточнив, що Україна придбала патентований оригінальний препарат безпосередньо у виробника. Крім того, триває закупівля нової партії препарату Ремдесевір.

Також є домовленості про постачання інноваційного противірусного препарату прямої дії, який призначають пацієнтам, що перебувають на амбулаторному лікуванні. Він допомагає уникнути ускладнень і госпіталізацій. Зараз він проходить останню стадію клінічних досліджень. МОЗ попередньо домовився про квоту на поставку препарату для лікування 300 тисяч пацієнтів.

Читайте також матеріал "Апострофа": Боротися з коронавірусом марно, нам потрібно пережити пандемію - інфекціоніст Світлана Гук.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я