RU  UA

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Здоров'я

Вакцинація не зможе попередити поширення вірусу: інфекціоніст зробила важливе уточнення

Вакцинація не зможе зупинити поширення вірусу, він прокотиться по всій планеті. Щеплення потрібно не для того, щоб уникнути хвороби, а щоб вона протікала в легкій формі і не привела до смертельного результату.

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV розповіла лікар інфекціоніст-пульмонолог, керівник центру респіраторної медицини клінічної лікарні "Феофанія" Світлана Гук.

"Взагалі-то вакцинація не зможе попередити розповсюдження вірусу. На жаль, вірус прокотиться по всій планеті і пройде всі свої стадії. Але вакцинація може дозволити пройти це з меншою вартістю з різних сторін — з економічної і з людської. Тобто менше людей буде гинути, і менше треба буде лікувати важких випадків, менше постковідних станів. Я не в змозі це все порахувати, але мені видається, що це, очевидно, буде дешевше, ніж просто залишити все як є", - розповіла лікар.

Вона також нагадала, чому насправді важлива вакцинація. Вона здатна, в тому числі, зберегти бюджет українців.

"Ми трохи забуваємо, яка в неї ціль, і що вона нам може дати. Мова не йде про те, що людина не захворіє. Йдеться про те, що якщо людина захворіє, то це буде в легкій формі, вона не потрапить до лікарні й не загине. Тобто це вже відсутність витрат на дорогі медикаменти, на кисень, на дороговартісне устаткування реанімаційних палат, це страхові виплати, якщо говорити про країни, де страхова медицина більш розвинена", - сказала Світлана Гук.

Детальніше читайте в матеріалі: Боротися з коронавірусом марно, нам потрібно пережити пандемію – інфекціоніст Світлана Гук

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я