RU  UA

Неділя, 6 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Здоров'я

Обмін речовин в організмі людини: вчені зробили відкриття, яке багато що змінить

Група вчених під час дослідження встановила, що уповільнення метаболізму протягом життя не пов'язане з віком напряму.

Доповідь дослідників був опублікована в журналі Science.

У дослідженні брали участь 6400 осіб у віці від восьми днів до 95 років з 29 країн.

Вчені прийшли до висновку, що обмін речовин не змінюється протягом усього середнього віку. Метаболізм досягає піку у віці одного року, потім залишається стабільним від 20 до 60 років, і через час невблаганно знижується.

Дослідження вчених показало, що у деяких людей рівень обміну речовин на 25% нижче середнього для їх віку, а у інших рівень метаболізму на 25% вище, ніж очікувалося. Крім цього, фахівці не змогли зафіксувати сплеск метаболізму навіть під час статевого дозрівання, вагітності і менопаузи.

Вчених також здивувало відкриття в ході дослідження - рівень метаболізму у немовлят. З'ясувалося, що протягом першого місяця життя у немовлят такий же рівень обміну речовин, як і у їхніх матерів. А після народження малюка рівень його метаболізму різко зростає.

Раніше ми розповідали, як можна прибрати жир з живота без операції.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я