RU  UA

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Здоров'я

Штам "Дельта" в Україні: наскільки ефективні маски і які зараз симптоми

Головний санітарний лікар Ігор Кузін розповів, наскільки небезпечним є штам коронавірусу “Дельта” та як протікає хвороба при інфікуванні.

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

Він наголосив, що маска захищає від “Дельти”, як від будь-яких інших вірусів,та підтвердив особливу небезпеку штаму.

“Дійсно людина, яка інфікована штамом “Дельта”, набагато заразніша і в неї більша кількість вірусних часточок знаходиться у верхніх дихальних шляхах. І в той же ж самий час вона дійсно частіше призводить до госпіталізації людини, тобто вона важче протікає. Однак по відношенню до летальності різні країни дають різну інформацію”, - сказав Кузін.

У зоні ризику при інфікуванні “Дельтою” - невакциновані. Близько у 30% “Дельта” може протікати у безсимптомній або стертій формі, як звичайний коронавірус. При чому носій вірусу найбільш заразний для оточуючих за день-два до появи симптомів.

“По відношенню до симптомів хочу сказати наступне, що є повідомлення про те, що нюх може залишатися, тобто він зникає набагато рідше, аніж при інфікуванні звичайним штамом. Також фахівці з інфекційних хвороб кажуть про те, що більш важкий перебіг хвороби. Але по симптомах він не дуже відрізняється від звичайного штаму. До того ж лікування “Дельта”-інфікування не відрізняється від лікування звичайної коронавірусної хвороби”, - сказав головний санітарний лікар.

При цьому інкубаційний період “Дельти” майже від 7-ми до 4-ох діб.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в МОЗ озвучили три сценарії розвитку нової хвилі коронавірусу.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я