RU  UA

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Здоров'я

Унікальний випадок: у жінки виявили десятки мутацій COVID-19

У Росії в онкохворої жінки виявили відразу 40 мутацій коронавірусу, який перебував в організмі протягом 318 днів. Через пухлину у жінки був ослаблений імунітет.

Про це повідомляє N+1.

"Російські вчені під керівництвом Георгія Базикіна з Сколковского інституту науки і технологій та Інституту проблем передачі інформації імені Харкевича описали випадок розвитку множинних мутацій коронавірусу у жінки, яка страждає на неходжкинську B-клітинну лімфому - злоякісним захворюванням лімфатичної системи. Коронавірусну інфекцію у неї діагностували 17 квітня 2020 року. Позитивні тести на коронавірус чергувалися у неї з негативними протягом 318 днів, за цей час пневмонія розвивалася у неї два рази", - йдеться в повідомленні.

В цілому вірус у пацієнтки отримав 40 мутацій, 34 з яких відбулися в кінці спостережень. 12 мутацій перешкоджали розпізнаванню і нейтралізації коронавірусу T-клітинами. Дослідники припускають, що коронавірус у жінки з лімфомою направлено мутував, щоб уникнути T-клітинного імунітету, так як через рак інші види імунітету у неї були ослаблені.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що штам "Дельта" має близько 15 різних мутацій в порівнянні з вихідним вірусом.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я