RU  UA

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Здоров'я

5 головних фактів, які потрібно знати про штам "Дельта"

Професори Єльського університету назвали 5 найбільш важливих фактів про нову мутацію коронавірусу - штам "Дельта".

Про це повідомляє Yale Medicine.

"Дельта" заразніше, ніж інші штами вірусу

"Дельта" спочатку виявили в Індії, в грудні 2020 року, і штам досить швидко поширився, незабаром ставши домінуючим в Індії і Великій Британії. Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) назвала цю версію вірусу "найшвидшою і пристосованою". "Дельта" поширюється на 50% швидше.

В найбільшій зоні ризику - невакциновані

Недавнє дослідження, проведене у Великобританії, показало, що діти і підлітки в 2,5 рази частіше заражаються "Дельтою". А це єдина частина населення, якій ще не дозволили вакцинуватися.

"Здається, що "Дельта" впливає на більш молоді вікові групи більше, ніж попередні варіанти коронавірусу", - говорять вчені.

Дельта може привести до "гіперлокальних спалахів"

У деяких випадках, місто з низьким рівнем вакцинації, оточене районами з високим рівнем вакцинації, може в кінцевому підсумку піддатися "гіперлокальному спалаху". У кожній країні можуть бути окремі гарячі точки.

Про штам "Дельта" багато що належить дізнатися, він невивчений

Важливе питання полягає в тому, чи зробить штам "Дельта" вам гірше, ніж вихідний вірус. Дослідження з Шотландії показало, що "Дельта" приблизно в два рази частіше, ніж "Альфа", приводив до госпіталізації невакцинованих осіб. Але все ще необхідні додаткові дані, щоб визначити фактичну швидкість поширення і вплив цього нового варіанту на тягар хвороби і результат.

Вакцинація - найкращий захист від "Дельти"

За словами лікарів, найважливіше, що ви можете зробити, щоб захистити себе від "Дельти", - це пройти повну вакцинацію. Маски можуть забезпечити лише додатковий захист.

Також читайте наш матеріал: Чим відрізняється штам "Дельта": пояснення лікарів і всі дані по Україні

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я