RU  UA

Вівторок, 2 липня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Здоров'я

Новини

13 червня

12 червня

11 червня

10 червня

9 червня

8 червня

7 червня

6 червня

5 червня

4 червня

3 червня

2 червня

Всі новини

Експлуатація невігластва: медик розвіяв три міфи про гепатит

28 липня - Всесвітній день боротьби з гепатитом. Гепатолог Павло Богомолов розвіяв три головні міфи про хворобу.

Про це повідомляє "РИА Новости".

"Перший міф - при хронічних гепатитах не можна вакцинуватися. Це абсолютно ненаукова, лженаукова точка зору, яка спростована численними клінічними дослідженнями", - розповів Богомолов.

Якраз-таки навпаки, за його словами, при гепатиті краще "вакцинуватися від усього, чого можна".

Розвінчування другого міфу звучить так - не існує ніяких дієт при хворобі печінки. Існує тільки два обмеження: алкоголь і набір ваги.

"Не потрібно людину позбавляти смачної їжі: смажене, копчене, мариноване - що завгодно. Люди повинні їсти все, їм смачно, але вони не повинні товстіти", - підкреслив медик.

І третій міф - обмеження фізичних навантажень. Це не так, люди з захворюваннями навіть повинні вести активний спосіб життя, тому що хороше фізичне навантаження призводить до розвитку м'язової тканини.

Також Богомолов додав, що гепатопротектори ніяк не допомагають при лікуванні гепатиту. Він назвав це "експлуатацією невігластва".

"Цей клас препаратів, що не має навіть натяку на якусь доказовість, на якийсь вплив на перебіг хвороби печінки, дуже поширений в слаборозвинених системах охорони здоров'я .... Немає таких препаратів, і вони нікому, крім продавців, не допомагають", - сказав лікар.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що відомий лікар дала поради тим, хто зробив щеплення проти COVID-19.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я