RU  UA

Понеділок, 17 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Здоров'я

Новини

13 червня

12 червня

11 червня

10 червня

9 червня

8 червня

7 червня

6 червня

5 червня

4 червня

3 червня

2 червня

Всі новини

Інфекціоніст назвала 7 головних фактів про штам "Дельта"

Штам коронавірусної інфекції Дельта виявили не тільки в Києві, а й у Львівській області. Відомий американський інфекціоніст Кавіта Патель розповіла про головні його особливості.

Про це пише Yahoo News.

Чи небезпечніша Дельта за інші віруси

У Шотландії провели дослідження, за результатами якого встановлено, що Дельта вдвічі частіше призводить до госпіталізації невакцинованих осіб. Разом із тим, інші дослідники не знайшли значної різниці між альфа і дельта вірусами.

Заразність Дельта

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, цей штам приблизно на 60% більш заразний. За даними індійського уряду, варіант Delta почав поширюватися країною з березня 2021 року. На даний момент число загиблих від COVID-19 в Індії перевищило 400 тисяч осіб.

Кому загрожує Дельта

Перш за все - це невакциновані люди. Доктор Рошель Валенські, директор Центру з контролю і профілактики захворювань, назвала цей штам "пандемією нещеплених". Так, 97% громадян США, на даний час госпіталізованих з COVID-19, не були вакциновані.

Симптоми Дельта-вірусу

  • втрата нюху і смаку
  • лихоманка
  • кашель
  • нежить
  • головні болі
  • біль в горлі
  • свербіж в очах

Чи загрожує Дельта вакцинованим

Ті хто пройшов вакцинацію, можуть заразитися Дельтою, але хвороба у них протікає в легшій формі. Як правило, вони не мають потреби в госпіталізації.

Як не підхопити Дельту

Найефективнішим захистом є вакцинація. Медики закликають усіх пройти її, зробивши два щеплення.

Дельта і діти

Дітей до 12 років від коронавируса не вакцинують. Тому дуже важливо не водити їх в місця масового скупчення людей, особливо в закритих приміщеннях. Американська академія педіатрії вважає, що діти старше двох років, повинні будуть з осені носити маску в дитячих садах і школах.

Раніше "Апостроф" розповідав, де в Україні можна здати тест на виявлення штаму Дельта.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я