RU  UA

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Здоров'я

Американці хочуть випробувати в Україні препарат від COVID-19: в чому причина

Американська фармакологічна корпорація запропонувала Україні провести в нашій країні клінічні випробування препарату для лікування і профілактики від COVID-19.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів головний санлікар України Ігор Кузін.

За його словами, до України часто звертаються інші країни з пропозицією провести клінічні випробування лікарських продуктів, оскільки у нас ця сфера відкрита і добре відрегульована державою.

В Україні функціонує національний реєстр клінічних випробувань, де можна швидко переглянути всі клінічні дослідження, які офіційно проводяться на території нашої країни.

Як зазначив головний санлікар Ігор Кузін, пропозиція від корпорації з США про клінічні випробування надійшла Україні 12 липня.

"До того ж на сайті міністерства (охорони здоров'я - ред.) можна побачити відповідні накази (про проведення випробувань - ред.). Зараз вже п'ять таких досліджень завершені, ще більша їх частина знаходяться в процесі або на старті. Наприклад, 12 липня до України звернулася корпорація з США з пропозицією провести у нас клінічні випробування препарату для профілактики і лікування COVID-19", - підкреслив топ-чиновник МОЗ в інтерв'ю журналістам.

Підсумовуючи, Ігор Кузін зазначив, що в Україні подібні клінічні випробування препаратів не ініціюються державою, "в тому числі через можливий конфлікту інтересів з виробником в сфері закупівель лікарських засобів". Такі дослідження, в більшості випадків, ініціює фармацевтичний сектор.

Читайте також матеріал "Апострофа": Тільки вакцина може врятувати від госпіталізації або смерті - головний санлікар Ігор Кузін.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я