Що робити, якщо дитина обгоріла на сонці: 8 важливих порад

У червні погода в Україні коливається від сильної спеки до похолодання та дощів. Хоч би якою була температура повітря сьогодні, батькам слід захищати дітей від агресивного літнього сонця. Якщо малюк все ж обгорів під час сонячних ванн, педіатр Ірина Платонова поділилася важливими порадами з лікування сонячних опіків.

У Instagram лікар перерахувала 8 рекомендацій, які слід виконати батькам.

Фото: Pixabay

1. Після повернення додому викупайте дитину у прохолодній воді (близько 30 градусів).

2. Можна на уражені ділянки шкіри покласти серветку або рушник, змочений у холодній (не крижаній) воді.

3. Залишки води після водних процедур зі шкіри не витирати рушником, а дати висохнути природним шляхом.

4. Нанести на шкіру зволожуючий засіб, найкраще – з алое вера. Такі гелі мають протизапальний, охолоджуючий, загоювальний ефект. Засіб наносити на уражені ділянки товстим шаром.

5. Дайте засобу увібратися протягом 15-20 хвилин, після чого одягніть дитину у вільний одяг із натуральних тканин - бавовни, мусліну. Льон у такому разі може пошкодити шкіру.

6. Якщо дитина скаржиться на біль, дайте їй ібупрофен або парацетамол у дозі, розрахованій на кг маси тіла.

7. Обов'язково при наступній прогулянці закрийте уражені ділянки одягом. Сонцезахисні засоби можна не наносити, а використовувати саме бар'єрний захист – довгий рукав, штани, панамку.

8. Не допускайте повторних сонячних опіків.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Розділ: Здоров'я