Цифри зашкалять: МОЗ дав сумний прогноз щодо числа заражень коронавірусом

Минулого тижня приріст заражень коронавірусом в Україні становив 44% (загалом 243 тисячі) і протягом найближчих двох тижнів може зрости до 60 тисяч випадків на добу.

Про це з посиланням на главу МОЗ Віктора Ляшка повідомляє прес-служба медичного відомства.

Найвище зростання заражень спостерігалося у Запорізькій області (+109,9%), при цьому в закладах охорони здоров'я по всій Україні перебувають 27 217 хворих на COVID-19.

"За нашими прогнозами, у найближчі два тижні ця цифра ще може зрости – до 60 тисяч осіб на добу", – заявив міністр.

Він додав, що завдяки вакцинації, на 40 тисяч нових хворих на добу є не більше 4 тисяч госпіталізованих, тобто показник госпіталізацій зараз становить менш як 10%.

"Водночас хвиля "Омікрону" тягне в середньому 9 смертей на 1000 випадків захворювань", – розповів Ляшко.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що 3 лютого було зафіксовано абсолютний рекорд в Україні - 43778 нових підтверджених випадків COVID-19, при цьому 174 випадки були летальними.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Розділ: Здоров'я