Як позбутися кашлю після COVID-19: доктор Комаровський дав три поради

Кашель після коронавірусу, як і після інших вірусних інфекцій, нормальне явище. Для його якнайшвидшого зникнення, потрібно пити більше чистої води, зволожувати повітря, а також гуляти.

Про це відомий український педіатр Євген Комаровський розповів в ефірі телеканалу "Україна".

“Після будь-якої перенесеної ГРВІ може непокоїти тривалий кашель. І після коронавірусної інфекції – також. Хоча б тому, що у процесі ГРВІ можливі поразки слизової оболонки бронхів", – пояснив він.

Як полегшити кашель:

  • Необхідно пити достатньо рідини, щоб мокротиння в дихальних шляхах буле не в'язким, а рідким і легко відкашлювалося.
  • Тривалість кашлю значно скорочується за вологості повітря від 40 до 60%. Під час опалювального сезону повітря зазвичай дуже сухе, тому його потрібно зволожувати.
  • Приступи кашлю стануть набагато рідшими, якщо повітря, що вдихається, чисте і містить багато кисню.

“Якщо вас хвилює кашель, зверніть увагу, як ви проводите вихідний день. На дивані перед телевізором чи гуляєте у лісі? - Уточнив доктор Комаровський. - Не шукайте "чарівну" пігулку. Змінюйте спосіб життя”.

Раніше Євген Комаровський розповів, якими методами лікування варто знехтувати в період сезонних захворювань.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Розділ: Здоров'я