Позбавили дітей Різдва: ще одна країна Європи запроваджує надзвичайний стан через COVID-19

Влада Чеської Республіки прийняла рішення ввести в країні режим надзвичайного стану в ніч на п'ятницю, 26 листопада.

Про це повідомляє видання Ceske Noviny.

В.о. прем'єр-міністра Чехії Андрій Бабіш обґрунтував це рішення несприятливою епідеміологічною ситуацією у країні. У зв'язку з цим, чеська влада вводить режим НС терміном на 30 днів, починаючи з 00:00, 26 листопада.

Бабіш закликав співвітчизників вакцинуватися та не вірити фейковим твердженням про небезпеку препаратів. Він також зазначив, що в Чехії запроваджується обов'язкова вакцинація для працівників медичних установ та соціальних служб, військових, поліцейських, пожежників, а також громадян віком 60+.

Крім того, розглядається запровадження обов'язку щеплення для людей у віковій категорії 50+.

Раніше ми повідомляли, що Словаччина, сусідня з Україною країна, на 90 днів вводить режим надзвичайної ситуації та 14-денний локдаун через погіршення ситуації з коронавірусом.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Розділ: Здоров'я