Статистику занижено в рази: скільки насправді українців перехворіло COVID-19

В Україні реальне число громадян, які перехворіли на коронавірус, перевищує вказане в офіційній статистиці щонайменше вдвічі.

Про це в ефірі телеканалу OBOZREVATEL розповів генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) Володимир Паніотто.

За словами Паніотто, насправді приблизно 7 мільйонів українців реально перехворіли на COVID-19, тоді як за офіційними даними перехворіло 3,3 мільйона громадян країни. Він зазначає - таких висновків у КМІС дійшли на підставі даних соціологічного опитування, проведеного у квітні поточного року.

"Ми проводили дослідження, в якому питали, перехворіли люди на коронавірус чи ні. Тих, хто сказав, що перехворіли, ми питали, чи знають вони це за аналізами, чи просто так вважають" , - пояснив Паніотто.

Він додав: якщо спиратися на кількість респондентів, які заявили, що хворіли, то реальна цифра захворювань може в чотири рази перевищувати офіційну. Втім, соціолог зазначив, що остаточні висновки слід робити, спираючись на кількість людей, які підтвердили захворювання за допомогою тестів.

Читайте також на "Апострофі" - Антиваксів треба переконувати: вакцина або смерть – доктор медичних наук.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Розділ: Здоров'я Тема: Медицина