В Україні виявили 11 варіантів штаму "Дельта": дані щодо областей

В Україні станом на 17 листопада виявили 11 варіантів штаму коронавірусу "Дельта".

Про це повідомляє Інститут молекулярної біології та генетики.

Дослідження проводилося на замовлення Ради національної безпеки та оборони України – об'єктом дослідження послужили зразки, взяті у хворих на коронавірус з різних регіонів країни. В результаті виявилось, що в Україні панує Дельта штам вірусу SARS-CoV-2.

Майже 60% зразків – "материнський" варіант Дельти, т. зв. індійська. У той же час, вчені виявили ще 10 інших варіантів штаму Дельта, що походять зі США, Великобританії та інших країн Європи, а також з Африки.

У жовтні вчені дослідили 75 зразків, зібраних Центром громадського здоров'я МОЗ України наприкінці вересня (з Черкаської обл. – 5 зразків; Чернівецької – 1; Івано-Франківської – 13; Київської –1; Львівської – 7; Полтавської – 9; Рівненської – 6; Тернопільській – 4; Запорізькій – 2, м. Сєвєродонецьк, Луганщина – 27).

Раніше "Апостроф" розбирався, чому в Україні немає чіткої системи тестування на COVID-19 - були названі дві причини.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Розділ: Здоров'я Тема: Медицина