Нетипові симптоми штаму "Дельта": лікар розповів, на що звернути увагу

Перебіг COVID-19 став непередбачуваним, з'явилися такі незвичайні симптоми захворювання як сильна нудота, різке схуднення і не тільки підвищена, але і знижена температура.

Про це розповів ТСН голова приватної клініки та радник мера Львова з медичних питань, лікар Тарас Жиравецький.

За його словами, у деяких людей коронавірус може проявлятися втратою апетиту і нудотою, що спричиняє різке схуднення. Ще одним симптомом мутованого "Дельта"-штаму медик назвав "незрозумілі стрибки температури".

У частини пацієнтів висока температура тримається три дні, а потім вона падає до нормальних або навіть низьких значень – 36 або 35,8 градуса. Далі температура може піднятися до 37-37,1 градуса або знову досягти 38 градусів. Це трапляється після тижня з початку захворювання.

Жиравецький порекомендував тим, хто лікується вдома, спостерігати за температурою тіла та сатурацією (рівнем кисню в крові), відстежувати чи не з'явилася задишка, звертати увагу на загальний стан організму.

"Якщо людина не може підвестися і дійти до кухні чи туалету, це вже ознака того, що щось відбувається не так", - підсумував лікар.

Раніше ми писали, що перебіг коронавірусу може бути як псевдолегким, так і важким. При цьому нормалізація температури перестала бути індикатором поліпшення стану.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Розділ: Здоров'я