ВООЗ несподіване заявила, що має всі інструменти для боротьби в COVID-19

Голова ВООЗ Тедрос Аданом Гебреісус заявив, що зараз людство володіє всім необхідним для того, щоб впоратися з пандемією коронавірусної інфекції. І основним інструментом людства в цій нелегкій справі є створені ним вакцини.

Про це повідомив Le Journal de Montreal.

"Пандемія закінчиться тоді, коли світ вирішить її завершити. Вона в наших руках. У нас є всі необхідні інструменти", - заявив Гебреісус в ході свого виступу на Всесвітньому саміті охорони здоров'я в Берліні.

При цьому він поскаржився на те, як нерозумно світ зараз використовує ці інструменти. Саме через це завершення пандемії, як і раніше, далеко. У ВООЗ розраховували на те, що до кінця цього року 40% населення планети будуть вже щеплені. При цьому до середини 2022 року мали вакцинувати вже 70% людей. Однак реальні цифри вказують на те, що ця мета дуже далека від виконання. Багато в чому це пов'язано з нерівномірним розподілом вакцин по світу.

"Ця мета досяжна, але тільки якщо заяви країн і компаній, які контролюють поставки, будуть відповідати їхнім діям. Націоналізм і накопичення вакцин ставлять нас всіх під загрозу", - підкреслив він.

Раніше ми також повідомляли про те, що в ВООЗ відповіли, кому потрібно робити третю дозу щеплення від COVID-19.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Розділ: Здоров'я