Обов'язкова вакцинація проти СOVID-19: з якого числа і кого будуть відстороняти від роботи

В Україні з 8 листопада представників низки професій почнуть усувати від роботи в разі відсутності у них сертифікату про вакцинацію. Відповідний порядок вже прийнятий Кабміном.

Про це свідчить постанова уряду №1096 від 20 жовтня, оприлюднена на урядовому порталі.

Згідно з документом, керівники державних органів, підприємств і установ, співробітники яких обов'язково повинні бути вакциновані, мають забезпечити усунення з посади тих людей, які ще не отримали жодної дози тієї чи іншої вакцини від COVID-19.

При цьому варто зазначити, що дана постанова не стосується тих людей, які володіють абсолютним медичним протипоказанням від щеплення.

На час відсторонення оплата праці співробітникам буде забезпечуватися у відповідності до норм законодавства.

Професії, на яких вакцинація обов'язкова

Згідно з наказом Міністерства охорони здоров'я, співробітники наступних професій і установ повинні бути вакциновані обов'язково:

  • працівники центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів,
  • місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів;
  • установ вищої, післявузівської, професійної передвишої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, в тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, установ спеціальної освіти та установ незалежно від типу і форми власності.

Раніше ми також повідомляли про те, що в МОЗ пояснили, кому будуть колоти третю дозу вакцини.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Розділ: Здоров'я