Лікар назвав найбільшу помилку вакцинованих українців

Люди, які отримали щеплення, можуть як хворіти на COVID-19, так і поширювати інфекцію. Вакциновані також потрапляють до лікарень. Тому їм необхідно дотримуватися правил карантину.

Про це написав головний лікар одного з діагностичних центрів Львова Тарас Жиравецький в Telegram.

"Найбільша помилка вакцинованих, що багато хто з них думає, що не може заразитися вірусом, а якщо заразиться, то тест можна не здавати, і вірус вони не передають, а крім того у них - "зелене світло" з сертифікатом на всі масові заходи і перепустка будь куди", - йдеться в повідомленні.

Жиравецький зазначив, що понад 200 пацієнтів в лікарнях Львівської області раніше вакцинувалися проти коронавірусу. Водночас медик наголосив, що їх частка становить менше ніж 10% від усіх пацієнтів з таким діагнозом.

Раніше ми писали, що у людей, які перехворіли на COVID-19 і після цього вакцинувалися, виникає так званий гібридний імунітет, здатний ефективніше справляється з новими штамами вірусу.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Розділ: Здоров'я