Вчені запропонували незвичайний засіб для боротьби з порушенням пам'яті

Боротися з порушеннями пам'яті у людини допомагають препарати для лікування закрепів.

До такого висновку прийшли вчені з Оксфордського університету, пише видання Nature.

Лікарі звернули увагу на те, що пам'ять людини погіршується майже при всіх видах психічних розладів і не піддається лікуванню за допомогою препаратів.

В ході дослідження фахівці звернули увагу на специфічний серотоніновий рецептор 5-HT4 в головному мозку людини. Якщо правильно підібрати препарат, який впливає на нього, це призводить до поліпшення пам'яті.

Дослідження показало, що результат можна помітити вже після декількох доз.

Зокрема, дослідники використовували препарат назвою прукалопрід - його розробили для пацієнтів з хронічним запором. Фахівці з'ясували, що він прекрасно взаємодіє з рецепторами 5-HT4.

В експерименті брали участь 44 здорових пацієнти віком 18-36 років. Аналіз МРТ показав, що шестиденний прийом прукалопріда поліпшив запам'ятовування і збільшив активність відділів мозку.

Учасники дослідження змогли впізнати 81% з раніше переглянутих зображень.

Крім того, прукалопрід значно посилив активацію області мозку, яка пов'язана з відновленням пам'яті.

Нагадаємо, що в Сполучених Штатах Америки провели експериментальні випробування нового препарату для боротьби з COVID-19.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Розділ: Здоров'я
Теги: