Названо наймасовішу вакцину проти COVID-19 в Україні: інфографіка

Найпопулярнішою вакциною від коронавірусу в Україні є Pfizer-BioNTech: нею вакциновані 37% всіх щеплених, було використано 4,5 млн доз. Ефективність цієї вакцини проти штаму "Дельта" складає 80%.

Про це свідчать дані Оpendatabot.

Всього станом на 23 вересня в Україні було зроблено 12 млн щеплень від Covid-19. Серед них:

  • Pfizer-BioNTech - 4,5 млн доз
  • CoronaVac - 3,3 млн доз
  • Moderna - 2,09 млн доз
  • AstraZeneca - 2,13 млн

Використання вакцини Pfizer переважає в більшості регіонів України. Виняток становлять Чернігівська, Сумська, Одеська, Донецька, Житомирська і Полтавська області - там першість належить CoronaVac.

У той же час в Закарпатській області 7,3% щеплень (близько 20 тисяч доз) були зроблені вакциною Johnson & Johnson за ініціативою уряду Угорщини.

Як повідомляв "Апостроф", міністерство охорони здоров'я України ухвалило рішення утилізувати 34 тисячі доз вакцини від коронавірусу Pfizer в зв'язку з порушенням умов їх транспортування і зберігання.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Розділ: Здоров'я