Лікар розповіла, як відрізнити "Дельту" від інших інфекцій

Небезпечний варіант коронавируса "Дельта" на даний момент став найпоширенішим серед інших штамів в Україні. Які симптоми відрізняють "Дельту" від інших варіантів COVID-19.

Про це повідомила керівниця Центру респіраторної медицини та алергології клінічної лікарні "Феофанія", лікар-пульмонолог Світлана Гук "Укрінформу".

За її словами, основна відмінність цього штаму від інших - симптоми проявляються без чіткої послідовності. Одна людина може захворіти "Дельтою" з легкими симптомами типу слабкості, нежиті та першіння в горлі, а в іншого горло не болить, зате діарея і блювота.

"Тобто мозаїка симптомів у кожного різна і фіксованої послідовності, про яку можна було б розповісти, як сценарій, немає", - пояснила лікар.

Симптоми "Дельта":

  • головний біль,
  • нежить,
  • біль в горлі,
  • підвищення температури (іноді хвилеподібно);
  • розлади шлунково-кишкового тракту: болі в животі, нудота, блювота, діарея.

Водночас пропажа нюху і кашель вже трапляються рідше.

Гук зазначила, що важка форма зараження проявляється в температурі 40, яка не збивається, сильних розладах шлунково-кишкового тракту, низької сатурації.

"Якщо людина один раз вирвала і потім може собі спокійно щось пити, а температура 37,2 - це нормально. А ось коли після найменшого ковтка води відразу хочеться його "віддати", маємо важкий перебіг", - уточнила вона.

Нагадаємо, в Україні за минулу добу, 25 вересня, зафіксовано 4 647 нових підтверджених випадків COVID-19.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Розділ: Здоров'я