Комаровський дав прогноз по закінченню пандемії та назвав необхідну умову

Відомий український лікар-педіатр Євген Комаровський дав свої прогнози коли може закінчитися пандемія коронавірусної інфекції.

Про це він повідомив в етері телеканалу "Україна 24".

За його словами, перемогти коронавірус можна до кінця 2022 року, але лише за умови масової вакцинації людей. Не виключено, що з'явиться новий штам COVID-19, що може потребувати додаткових щеплень. Він додав, що це реалістичний сценарій.

Як уточнив Комаровський, ймовірність появи нового штаму прямо пов'язана з рівнем вакцинації зараз. Лікар додав, що після щеплення у пацієнта можуть бути всього два ускладнення, і вони несмертельні, у той час, як невакцинована людина має набагато небезпечніші ризики.

Як раніше писав "Апостроф", Євген Комаровський вважає, що пенсіонерів слід заохочувати йти на вакцинацію матеріально. Наприклад, виділяючи "винагороду" в розмірі п'яти тисяч гривень, якщо пенсіонер отримає обидві дози вакцини від коронавірусу.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Розділ: Здоров'я