Як захиститися від штаму "Дельта": медики назвали один з найнадійніших способів

Вірус SARS-CoV-2, який викликає Covid-19, в своїх подальших мутаціях, зокрема варіант "Дельта", почав активніше передаватися повітрям.

Такий висновок зробили дослідники з Університету Меріленда в США, пише Clinical Infectious Diseases.

Вчені вивчили 49 випадків зараження різними штамами коронавірусу та дійшли висновку, що нові штами еволюціонують і отримують здатність краще та швидше передаватися повітрям.

Виходячи з цього, вчені рекомендують правильно носити маску щонайменше до того часу, поки показники вакцинації не стануть дуже високими. Для максимального захисту від коронавірусу необхідно носити респіратори, або маски, які щільно закривають рот і ніс.

Як повідомляв "Апостроф", доктор медичних наук, професор Сергій Крамарєв прогнозує, що а піку осінньої хвилі COVID-19 в Україні можуть щодня фіксувати по 20 тисяч нових випадків зараження, проте коронавірус "Дельта" не збільшить рівень смертності.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Розділ: Здоров'я