Нові правила роботи українських шкіл під час локдауну: що потрібно знати

У разі введення червоного рівня епідемічної небезпеки навчальні заклади зможуть продовжити роботу офлайн за умови наявності "зеленого" ковід-сертифікату у 100% співробітників.

Подробиці про нові внутрішні документи розповідає "Апостроф".

Кольорове маркування сертифікатів вакцинації вводиться в дію змінами до постанови № 1236, які уряд ухвалив у понеділок, 13 вересня. Документ набере законної сили через 7 днів після його підписання.

Внутрішній ковід-сертифікат містить інформацію про вакцинацію, негативний тест (діє 72 години) або одужання від коронавірусної хвороби.

Так званий "жовтий" сертифікат видаватиметься після першого щеплення проти COVID-19, а "зелений" - після повного курсу вакцинації.

Відповідно до нових правил карантину в разі введення жовтого рівня епідемічної небезпеки школи та інші навчальні заклади працюватимуть у звичайному режимі, якщо не менше 80% працівників мають як "жовті", так і "зелені" сертифікати.

А ось вже в "червоній" зоні, щоб не переходити на дистанційку, потрібна наявність "зелених" сертифікатів у 100% співробітників навчального закладу.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, коментуючи нові карантинні норми, заявив, що вони не посилюють, а навіть пом'якшують коронавірусні обмеження.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Розділ: Здоров'я