В Україні відвідування шкіл та дитсадків можуть заборонити: названі три сценарії

У Міністерстві охорони здоров'я назвали критерії та рівні епідемічної небезпеки, від яких залежатиме перехід закладів освіти на дистанційну форму навчання в разі введення осіннього локдауна.

Про це повідомляє прес-центр Міносвіти.

“Зелений” рівень епідемічної небезпеки

Відвідування закладів освіти дозволено у звичайному режимі. Однак варто пам’ятати про протиепідемічні заходи.

“Жовтий” та “помаранчевий” рівні епідемічної небезпеки

Відвідувати заклад освіти можна за умови, якщо в ньому вакциновано щонайменше 80 % персоналу. Освітній процес забезпечується за різними формами: як дистанційно, так і офлайн. Рішення щодо цього ухвалює педагогічна рада.

“Червоний” рівень епідемічної небезпеки

Відвідувати заклади освіти заборонено всім, крім садочків, спеціальних закладів освіти та учнів 1–4 класів шкіл за умови, що вакциновано щонайменше 80 % вчителів. Усі інші учні переходять на дистанційну форму навчання.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що рекомендує МОЗ і що заборонено в новому навчальному році.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Розділ: Здоров'я