Вакцинація дітей проти COVID-19: вірусолог вказала на важливий нюанс

Вакцинація від коронавірусу не обов'язкова для дітей, за винятком тих, хто мають інвалідність.

Про це повідомляє Obozrevatel.

"Загалом дітям вакцинація не потрібна. У них за віком мало тих рецепторів, з якими зв’язується вірус", – заявила доктор медичних наук Алла Мироненко.

Від коронавірусу загинули близько 60 дітей, усі випадки припадають на осіб з інвалідністю. Тому наголошується на вакцинації саме них, а не щепленні всього дитячого населення. До того ж завжди обов'язкова згода батьків.

"Але слід зважати на те, що це були проблемні діти – з інвалідністю. Можливо, вони не були доглянуті як слід, не була вчасно надана відповідна медична допомога… Діти хворіють, але зазвичай дуже легко. Це проходить як звичайне ГРВІ. Може, в лікарню хтось і потрапляв, але, на щастя, таких дуже мало. Окрім того, досвід минулого року нам показав, що в родинах дорослі заражували дітей, а не навпаки. Тому я не бачу сенсу у вакцинації дітей", – наголосила Мироненко.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що незабаром в Україні можуть дозволити робити щеплення від коронавірусу підліткам за досвідом Євросоюзу.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Розділ: Здоров'я